Implică-te

Redirecționare 3.5%

Este o modalitate prin care ne poți ajuta care nu costă și nu afectează cu nimic, din niciun punct de vedere, nefiind o donație privată sau o sponsorizare. Dacă nu redirecționezi, banii rămân statului, făcând parte din impozitul pe care îl datorezi bugetului de stat oricum.

E dreptul tău să decizi cum sunt redirecționați acei 3,5%, respectiv 20% din impozit!

Cum funcționează?

Orice entitate care obține venituri în România are dreptul de a redirecționa 3,5% (persoane fizice) sau 20% (persoane juridice) din impozitul pe venit datorat anual unui ONG, la alegerea sa. 

Puteți dona 3,5% din impozit în doar câteva minute, redirecționând bani care altfel s-ar fi dus la stat. Pentru tine, ca persoană fizică, suma poate părea neînsemnată. Însă pentru noi, aceste formulare asigură funcționarea asociației și ne ajută să investim în proiectele în care ne implicăm cu pasiune.

----------------------------------------------------------------

Companiile datorează anual statului 16% impozit pe profit. În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către ONG -uri din România, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume).

Microîntreprinderile datorează statului trimestrial impozitul pe venit (1% pentru cele cu 1-3 angajați, respectiv 3% pentru cele care nu au angajați), 20% din suma datorată poate fi redirecționată către ONG-uri din Romania.

Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an în cazul companiilor) sau trimestrial (în cazul microîntreprinderilor) și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

Nu trebuie să specifici suma (va fi calculată de organele fiscale) și nu trebuie atașate acte suplimentare, iar datele Asociației Follow Art sunt deja completate.

Dacă ai nevoie de ajutor sau ai întrebări referitoare la redirecționare sau la susținerea Asociației Follow Art în general, ne poți contacta oricând folosind butonul alăturat.